woensdag 11 december 2013

Kerstboompjes

Al lijkt er weinig op naaigebied te gebeuren…mijn machine staat amper stil. Vrijdag as sta ik samen met Stoffe Sas op een kleine kerstmarkt in Hoogvliet, onder de rook van Rotterdam.

Ik maakte veel en vooral veel bandwerk en maar een paar dingen hebben echt met kerst te maken. De andere dingen zoals tissueboxcovers, broodmandjes, zakdoekhoesjes, ritstasjes, Elisanna tasjes, slabben, bunnyoren ect ect die zijn vooral leuk voor de heb of om kado te geven. Een van de dingetjes die wel echt kerstig zijn, zijn deze boompjes. Op FB werd gevraagd hoe ik ze maakte dus hierbij een uitleg. 

Materialen:
Stukje stof (voor 5 boompjes een strookje van 12X65 cm)
Vulling die je ook voor knuffels ect gebruikt
Stukje touw/ haakkatoen

Maak een patroontje van een driehoek, de mijne is 11,5cm hoog en 10,5 cm breed.
Knip dit 2 keer uit de stof. Knip voor de stam een stukje van 6cmX5cmVouw het stukje stof voor de stam dubbel en leg de driehoekjes op elkaar. Maak een lusje van ongeveer 10cm touw en speldt dit in de top vast. Ik zetten een extra speld om te zorgen dat het touwtje niet tussen het stiksel komt.Stik vervolgens de driehoeken met de goede kanten op elkaar aan elkaar vast en laat op het onderste stuk een keergat open. Dit moet groot genoeg zijn om de stam vast te maken. Stik de zijkanten van de stam ook dicht.
Keer alles.
 Stik de schuine zijden van de driehoek door. 
Ik gebruik daar altijd deze stand op mijn naaimachine voor.

Vul vervolgens de driehoek, zet het stammetje aan de onderkant er tussen en stik door. Klaar!

3 opmerkingen: