zaterdag 23 mei 2015

Het uitgestelde feest....

van ons wintermeiske, we vierden het gisteren met haar vriendinnetjes. In december was het geen optie...te dikke buik en te veel andere feestjes....In Januari kwam het ook niet uit....een te kleine baby.....en ja toen was het ineens mei....en wilde ze toch nog steeds heel graag een vriendinnenfeestje. Ze wilde graag een speurtocht met picknick in het bos. (al mijn andere feestje vieren we waarschijnlijk in de winter he mam? Dan wil ik nu heel graag een buitenfeestje) We reden met 8 giechelende meiden naar Boeverijen, het speelbos van het Mastbos. Prachtig stuk bos waar de kids naar hartelust kunnen spelen, ravotten, hutten bouwen en op onderzoek uit kunnen.
Honden zijn niet toegestaan.....dus geen kans op hondendrollen ;)

We, het wintermeiske en ik, maakten vorige week de uitnodigingen en brachten ze rond.
Daarna maakten we samen een plan. De inkopen voor het feest werden gedaan. ik stikte 8 knapzakjes en vulde ze met spulletjes die je goed kunt gebruiken bij een speurtocht. Een insectenpotje met naam (action), pen en klembordje (HEMA)
We begonnen met taart, limonade en cadeautjes in het bos, de limonade ging in vaasjes in de vorm van melkflesjes van de Ikea. Op de flesjes plakte ik de namen van de dametjes zodat iedereen zijn eigen flesje had, rietje er in en het zag er top uit.  De namen van de feestgangers stopte ik in een opgeblazen ballon en de jarige Jet prikte met een speld de ballonen een voor een door. Degene van wie de naam tevoorschijn kwam was degene die zijn pakje mocht geven.

Na de taart kregen ze het knapzakje met inhoud voor de speurtocht. De speurtocht had ik van tevoren uitgezet. (tijdens het uitzetten was ik zomaar op een reetje gestuit....hij/zij huppelde 200m voor mij over het pad, zo mooi!)  Ik had bij de Zweedse woongigant kleine potjes meegenomen en had deze gevuld met houten kralen, blauw linksaf, roze rechts af en wit rechtdoor.  De kralen komen van de kralenkiosk Het was de bedoeling om aan het einde van de tocht ook een mooie armband te hebben, maar de dames waren te druk met andere dingen :)
In het bos verstopte ik verschillende opdrachten, ik had Uilenballen gekregen en deze werden driftig uitgezocht, ook stond er zomaar een snoepboom in het bos en werden de potjes gebruikt om insecten te zoeken. In een boekje over insecten konden ze opzoeken wel insect ze hadden gevonden. Er werden jaarringen bij een omgezaagde boom geteld en er werd met de kabelbaan gespeeld.

Aan het einde van de speurtocht kwamen we bij een Picknick uit! De sateprikkers had ik versierd met Washitape, dezelfde als de uitnodigingen.

De dametjes waren aan het einde van de middag zwart en moe, maar ze hebben genoten, en wij ook!

5 opmerkingen:

 1. Dat klinkt als een geweldig feestje! Wij hadden vroeger ook altijd speurtocht-in-het-bos-feestjes, en ik heb daar enkel goede herinneringen aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het speelbos is echt geweldig!
  Mooie plek waar kinderen heerlijk hun gang kunnen gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fantastisch feestje bouwde je op voor je kleine meid! Heel creatief!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een origineel feest!!! De meiden zullen genoten hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg leuk, wat had je er een werk van gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen