Slingers voor Happy Hippo

150 300 slingers voor Happy Hippo. Naait u mee...?
De actie is gehaald, het werden er 330! Iedereen bedankt!
Dat internet een virtuele ontmoetingsplek is voor gelijkgestemden wisten wij al lang. Dat handwerk in de echte wereld "in" is, is ook niets nieuws. En al meer dan eens zagen wij deze 2 werelden samen komen, wat resulteerde in mooie dingen voor het goede doel. Zo'n goed doel hoeft niet per se ver weg te zijn. Dicht bij huis zijn ook mooie projecten die steun kunnen gebruiken. Stichting Happy Hippo is zo'n project.

Stichting Happy Hippo maakt verjaardagsboxen voor kinderen waarvan de ouders afhankelijk zijn van de Voedselbank Breda. De boxen zijn gevuld met alle benodigheden om een kind een fijne en feestelijke verjaardag te kunnen geven. Ieder kind heeft recht op een verjaardag.

Zou het niet mooi zijn om elke verjaardagsbox aan te vullen met een duurzame stoffen slinger...? Zodat de woonkamer vele jaren versierd kan worden.
En daar komt u in beeld. 150 300 slingers gaan we echt niet met z'n 2tjes redden dus duik in uw stoffenkast, haal er een paar mooie restlapjes uit en stik een slinger voor stichting Happy Hippo.
Geef u op via actievoorhappyhippo@gmail.com en plaats de "Ik maak een slinger" button in uw zijbalk van uw blog, op facebook of waar u het maar kwijt wilt. Hoe meer mensen op de hoogte zijn van de actie hoe meer kinderen we blij kunnen maken met een slinger.
Via de mail krijgt u het adres waar de slinger heen gestuurd kan worden.

Om het u gemakkelijk te maken, maakten wij 3 patroontjes voor verschillende vlaggetjes. U kunt voor een van de 3 kiezen maar kunt ze ook onderling combineren.
Werkwijze:
Voor een slinger van 5 m heeft u ongeveer 24 vlaggetjes nodig en 6 m biaisband.
Leg het patroon op de stof en knip 48 vlaggetjes uit.
Leg de stoffen vlaggetjes met de goede kant op elkaar en stik ze op 0,5cm door, laat de bovenkant open om te keren. 
Knip de hoekjes bij en knip de half ronde evt in of gebruik een kartelschaar.
Keer de vlaggetjes om en strijk ze.
Speldt de vlaggetjes aan de biaisband met 5cm ertussen en begin met spelden op een halve meter. Daar kan de slinger mee worden opgehangen.
Stik de biaisband aan de vlaggetjes, tip:bent u nog niet zo bedreven met biaisband gebruik dan een kleine zigzagsteek. Als het goed is heeft u ongeveer een halve meter biaisband over.  

Stop de slinger in een envelop het liefst voor 31 maart 2013, schrijf het adres erop wat u per mail heeft ontvangen, frankeer hem voldoende en stop hem in de brievenbus. Wij zorgen dat hij bij Happy Hippo terecht komt!

Wij zullen u de komende tijd op de hoogte houden van het aantal slingers die er binnen gekomen is. En wij hopen natuurlijk op een mega succes!
150 slingers voor Happy Hippo naait u mee?

Deze mensen doen mee:
Phileke
Gertine
Lida
Sofie
Corine
Daphne
Esmeralda
Marita
Monica
Barbara
Ans
Dimphy
Kirsten
Susan
Rianne
Arianne
Ineke
Heidi
Chiko
Priscilla
Magali
Heidy
Nancy
Saskia
Brigitte
Willemijn
Bea
Noor
Marjolein
Bianca
Joyce + vriendinnengroep :)
Annika
Edith
Ellen
Henny
Jorien
Hermine
Annette
Els
Madieke
Julia
Stefanie
Renee
Danielle
Rita
Mw Janssen
Mw Weijers
Ria
Sofie
Ria
Brigit
Cissie
Hetty
Babette
Elize
Celine
Renee
Liduina
Mieke
Linda
Ludwina met de BSO
Grada
Sophie
Misha
Hanneke
Rieky
Izabella
Odette
Rian & Dianne
Nelly
Corrie
Jacqueline
Sylvia
Bibi
Sanne
Norma
Maartje
Astrid
Margriet
Eva
Marea
Jeanette
Anne
Amy
Kronova
Corrie
Sacha
Charlotte
Bie
Barbara
Alies
Nona
Janneke
Susanne
Sterre
Femke
Marieke
Naait u ook mee? Mail ons: actievoorhappyhippo@gmail.com!
Ook te volgen op FB.

5 opmerkingen:

 1. Ja superleuk! Ik doe dus ook mee ;-) Gisteren lukte het niet om te reageren, maar nu hopelijk wel! Ik heb de banner inmiddels op mijn blog geplaatst met een link naar de site van Happy Hippo ;-)! Tot snel!

  Lieve groet,
  Maartje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ontzettend leuk, daar doe ik graag aan mee. Ik ga kijken of ik dat nog redt voor de 31e maar dat zal vast wel. Ik ga ervanuit dat de vlaggen bijv ook van dubbelzijdig zeil gemaakt mogen worden?! groet, Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mag ik aannemen dat deze actie ook doorloopt na 31 maart 2013?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt nog steeds slingers inleveren. De 300 zijn gehaald, maar we hebben er nog zo'n 30 meer nodig. Happy Hippo gaat gewoon door met boxen uit geven dat stopt zo wie zo niet!

   Verwijderen
 4. Ik ga ook meedoen! Binnenkort stuur ik hem op...

  BeantwoordenVerwijderen